VCA

General Roustabout:

De roustabout arbeider is een ongeschoolde arbeider (Entry Level). Hij voert voornamelijk lichamelijk zware werkzaamheden uit op een booreiland. Ze worden vooral ingezet voor het uitvoeren van schoonmaakwerkzaamheden, zwaar til-, schouw- en trekwerkzaamheden en het opruimen van de werkplekken. De roustabout met ervaring en/of enige scholing kan en mag ook ingezet worden voor het gebruik van basis machines en apparatuur. Een basissalaris voor de ongeschoolde General Roustabout ligt rond de US $ 25.000 / EUR € 18.500 per jaar. Na meer ervaring, en certificering kan de Roustabout opklimmen naar Roughneck.


Maintenance Roustabout:

Deze arbeider (Entry Level) houd de conditie van het deck schoon, zorgt er voor dat alles opgeruimd is, voert kleine reparaties uit t.g.v. het onderhoud zodat er geen ongelukken gebeuren (Safety First). Hij wordt daarnaast ingezet als schilder onder supervisie van de Painter. Een basissalaris voor een Maintenance Roustabout ligt rond de US $ 43.000 / EUR € 31.000 per jaar.

Roughneck:

Dit is een functie voor de lichtbekwame arbeider (Entry Level). De roughneck krijgt alles voor zijn kiezen, van zware tilwerkzaamheden tot het verbinden van de pijp naar de olieputten. Maar het kan zelfs zo zijn dat hij de verantwoording krijgt om 's ochtends te zorgen voor de koffie op de werkplekken. De Roughneck voert alle werkzaamheden uit waar zijn collega's in hogere rangen geen tijd voor hebben. Vanuit de positie als Roughtneck kan men doorgroeien naar Toolpusher, Painter, Floorhand of Derrickman. Een Roughneck verdient zo'n EUR € 35.000 per jaar.

Toolpusher:

De Toolpusher heeft veel verschillende werkzaamheden. Van licht administratief werk, het werken als afdelingshoofd, tot het rapporteren aan de Master of Installation Manager. Hij verzorgt daarnaast alle benodigde gereedschappen, apparatuur en bevoorrading van het platform (the Rig). Een Toolpusher is vaak onderaan de ladder begonnen (roustabout) en heeft zichzelf omhoog gewerkt na het opdoen van arbeidservaring. Een Toolpusher verdient zo'n EUR € 45.000 per jaar, ervaren Toolpushers kunnen tot EUR € 80.000 per jaar verdienen.

Offshore Banen

Offshore Banen en Functies
in de Olie & Gas IndustrieOffshore Banen Bekijken  Nu Bekijken
Woman Welding Offshore


VCA

Painters:

Deze functie bestaat voornamelijk uit de verantwoording het olieplatform, the OilRig, in topconditie te houden. Aangezien alle stoffen op zee (zout water, olie, zand etc) zorgen voor corrosie. De painter (schilder) werkt op verschillende hoogtes. Hij werkt veelal nauw samen met assistenten (roustabouts) en steigerbouwers (scaffolders). De painter heeft een wat gevaarlijke functie waarbij hij regelmatig op grote hoogtes, hangend in een harnas, moet werken. Een Painter verdient zo'n US $ 58.000 / EUR € 43.000 per jaar.

Floorhand:

Verantwoordelijkheden bestaan o.a. uit onderhoudswerkzaamheden, het helpen mixen van de "mud" voor de boorwerkzaamheden, het mixen van chemicaliën en het assisteren van de crew. Dit noemen we ookwel een junior positie waarbij de floorhand moet leren werken in een team. In deze functie werk je hard, je doet zwaar werk en maakt lange uren. Eén van de voordelen als floorhand is dat je in diverse teams kunt worden ingezet. Hierdoor leer hij alle kneepjes van het vak in diverse functies waardoor hij snel door kan groeien binnen de crew. In den beginne verdient een Floorhand US $ 47.500 / EUR € 35.000 basis salaris per jaar.
Derrickman / Derrickhand:

In deze functie zit je direct onder de Driller functie. Hierdoor ben je dan ook het hulpje van de Driller m.b.t. apparatuur onderhoud, pompen en "mud" systemen. Daarnaast moet je op grote hoogtes kunnen werken bovenin de derricktoren (deze staat zo'n 25 tot 27 meter bovenop het platform). De Derrickman voert, met een veiligheidsharnas aan en het gebruik van klimmiddelen, zijn taken uit zoals het begeleiden van de boorpijp. Overige werkzaamheden bestaan uit het assisteren van de Mud Engineer met het controleren van de dichtheid van "mud" (modder) en het handhaven van de viscositeit. De Derrickman werkt veelal lange dagen en in alle weersomstandigheden. In relatie tot de vaardigheden, fysieke inzet en de hoeveelheid gevaar, heeft een Derrickman de meest uitdagende en zware baan van de hele Rig Crew. Het startsalaris zit rond de $ 75.000 / EUR € 55.000 per jaar. Het salaris van de Derrickman kan oplopen tot US $ 110.000 / EUR € 82.000 afhankelijk van zijn ervaring.

Driller / Assistant Driller:

De Driller zijn taak is het zorgen dat de pertroleum uit de aarde gehaald word. Hij zorgt voor steekproeven en neemt monsters van de olie t.g.v. tests. Hij heeft de supervisie van alle booractiviteiten die uitgevoerd worden door de crew, waarbij de Driller verantwoordelijk is voor de efficiënte uitvoering van de werkzaamheden op de boorlocatie. Een Driller heeft veelal jarenlange ervaring waarbij hij rapporteert aan de Rig Manager. Een functie als Driller wordt opgebouwd na ervaring als Roughneck en Derrickman. In die eerste instantie is hij Driller Assistent, waarna hij langzamerhand de functie als Driller betreed. Het salaris van een Driller begint vanaf US $ 85.000 / EUR € 63.500 per jaar.

Crane Operator / Assistant Crane Operator:

De Crane Operator, een veel gewenste baan, is verantwoordelijk voor alle werkzaamheden zoals bevoorrading vanaf schepen alsmede kraanwerkzaamheden op het platform zelf. Hij heeft de supervisie over de Roustabouts en de Crane Assistents. De kranen worden gebruikt om het platform te bevoorraden van boorpijpen, rig apparatuur, gietstukken, voedsel enzovoort. De Crane Operator tilt deze items van boten en schepen voorzichtig op het rig olieplatform. Daarnaast dient hij de "Rig Floor" te voorzien van hefwerkzaamheden en/of het aangeven van boorpijpen en dergelijke. In deze functie dient men snelle reflexen te hebben, hele goede ogen en inzicht in diepte en afstand. Overige taken voor de Crane Operator bestaan uit schilderwerkzaamheden, reiniging en onderhoudswerkzaamheden op het platform. Het inkomen van een Crane Operator varieert vanaf US $ 60.000 / EUR € 44.500 en hoger per jaar.

Radio Operators:

Dit is een zeer uitgebreide functie die, ondanks de naam, meer inhoud dan alleen de radiocommunicatie in de gaten houden. De taken van Radio Operator bestaan uit het bijhouden van logboeken (timesheets) van zowel aanwezig danwel vertrekkend personeel op de Rig zowel gedurende dag- als de nachtdienst. Je onderhoud contacten met de luchthaven en vooral ook met de helicopters die af en aan vliegen. Je houd inkomende gesprekken in de gaten, het checken van noodoproepen, en je houd de weersomstandigheden bij. Verder zijn onderhoud van de radio apparatuur en materialen enige neventaken voor de Radio Operator. In de basis werk je in shifts van 12 uur per dag (dit kunnen dag- en/of nachtdiensten zijn) in rotatie van 2 weken op / 2 weken af. Afhankelijk van zijn ervaring verdient de Radio Operator zon US $ 60.000 / EUR € 44.500 per jaar.Motorman:

Een Motorman maakt deel uit van de crew welke verantwoordelijk is voor het onderhoud van de Rig motoren en transmissies. Waar de andere crew reparaties uitvoert, is de Motorman vooral bezig met preventief onderhoud en kleine reparaties. Naast zijn verantwoordelijkheid voor de motoren, werkt hij ook aan het assembleren van pomp apparatuur, het vervangen van boorpijpen, boorstem en boorstiften. De Motorman bevestigd pompen en slangen aan het spruitstuk, assisteert bij en/of de bediening van Drilling Mud Systemen etc. De Motorman is veelal "allround" arbeider m.b.t. alle hydraulica, pompsystemen en diesel motoren. Naast zijn eigen werkzaamheden is de Motorman supervisor van de Floorhands. Salaris van de Motorman is om en nabij de US $ 65.000 / EUR € 48.500 per jaar.

Pumpman:

Deze functie kan ook uitgevoerd worden door de Assistent Derrickman. Zijn voornaamste taken voert hij uit in de "Mud Pump Room". Daarnaast kan de Pumpman, indien nodig, ingezet worden op de boorlocatie (drilling floor) in de positie van Roughneck. De Pumpman is daarom enigzins allround inzetbaar. Een Pumpman positie is geen Entry Level baan, doch anderzijds heeft hij ook geen qualificaties of vooropleiding nodig om deze taken uit te voeren op het Rig. Het salaris is om en nabij de US $ 55.000 / EUR € 40.500 per jaar.

[+] Op de Volgende Pagina nog meer Functieomschrijvingen


Offshore Industrie

Offshore-Recruiter.co.uk: Alleen als je echt Offshore aan het Werk wilt!