Heb je ooit het gevoel gehad om een echt uitdagende baan te vinden? Een baan die goed betaald, een regelrecht avontuur is, dagelijks nieuwe uitdagingen heeft, waar je kunt groeien en een baan waar je maar 6 maanden per jaar hoeft te werken? Dan is Offshore Werken op een Booreiland iets voor jou!

Als jij bereid bent te gaan waar het werk is, en te werken zo hard en zo goed als je kunt. Als je spanning zoekt, en echte afwisseling in je leven en je werk. Met mogelijkheden tot Internationaal werken en reizen... Zeg dan gedag tegen de dagelijkse files, je 9 tot 5 baantje op een stoffig kantoor, week in week uit dezelfde sleur, met maar 6 weken vakantie per jaar. Offshore Werken... is jou nieuwe uitdaging!

Om te beginnen ga je met de taxi naar het werk, en niet zo maar een taxi, nee jou werkgever laat je ophalen per helicopter en vliegt jou naar het booreiland toe. En werk je Internationaal, dan wordt de vlucht van Nederland naar waar ook ter wereld geregeld voor jou. Eenmaal op het platform is het jou taak dat te doen waar je goed in bent. Je werkt 14 tot 21 dagen lang, 12 uur per dag - elke dag.

Je geniet dagelijks van 4 maaltijden, klaargemaakt door de beste koks en catering bedrijven. Eet zo veel je wilt en zoveel je nodig hebt, want je kunt alle energie gebruiken tijdens je werk. Het werken op een Rig is keihard, met een berg verantwoordelijkheden, gevaren om je heen en elke dag stress. Let wel dat het werk niet stil mag liggen, elke minuut dat het Rig niet vol draait kost miljoenen.

Op het Rig geniet je, naast je uitdagende baan en super salaris, van DVD films, Internet toegang, digitale televisie via satelliet, sport & fitness apperatuur, sauna, jacuzzie, biljart en ping pong tafels. Popcorn en films starten na elke 12 uurs shift! (12 uur shift = een "tower").

Je werkt met vele mensen, met diverse achtergronden en culturen. Je hebt de mogelijkheden om jezelf te trainen en vele vaardigheden te leren (cross training) waardoor je snel kunt groeien en hogerop kunt klimmen. Je werkt met de beste apparaturen, gereedschappen en systemen. Als offshore arbeider kom je niets te kort.

De accomodatie varieert, net als de salarissen, van bedrijf tot bedrijf, van locatie tot locatie en van de ene Rig tot de andere. Eén ding is wel zeker, en dat zijn de kosten. Het kost jou namelijk niets! Je betaald niets voor de accomodatie, de facilliteiten en de dagelijkse maaltijden.

Offshore Banen

Offshore Banen en Functies
in de Olie & Gas IndustrieOffshore Banen Bekijken  Nu Bekijken
Woman Welding Offshore

Eten, drinken, onderkomen en ontspanning zijn dingen die door je werkgever geregeld worden. En of je nu terecht komt op een gloednieuwe Rig, of gestationeerd wordt op een oude roestbak. Het enige wat telt is dat je meer ervaring op doet, en met meer ervaring door gaat naar je nieuwe project, een nieuwe locatie en met een hoger inkomen.

Zo kun je aan boord komen als "worm" (green hand) en opklimmen naar lasser, las-inspecteur, kraanmachinist, onderhoudsvoorman en eindigen als bijvoorbeeld kraansuperintendent met de verantwoording over alle andere kraanmachinisten. Offshore werk maakt het mogelijk, als je je inzet en er kompleet voor gaat.

Let wel op de gevolgen van je eigen handelen en wees verantwoordelijk. Bijvoorbeeld: Je wordt met regelmaat gecontroleerd op drugsgebruik, drankmisbruik, crimineel verleden, gezondheid en arbeidsverleden. Verziek je het één keer, dan kan je hele carrière over zijn! Lieg niet, luister naar je superieuren, leer, ervaar en klim hogerop, dat is de enige weg naar offshore succes!

Qua leeftijden loopt er van alles op het Rig, alles van 20 tot 60 jaar oud zul je meemaken onder de arbeiders. Jonge arbeiders kunnen makkelijk superieur zijn, terwijl de oude rot in het vak werkt als Derrickhand. Je merkt snel genoeg welke functie je bevalt en bij je past. En je leeftijd is afhankelijk van hoe oud jij je voelt. Bijna elke baan op een Offshore Booreiland is zwaar lichamelijk werk. Minimaal werk je 12 uur per dag, in regen en zonneschijn voor een minimum van 7 dagen achter elkaar. Jou leeftijd en fysiek verteld je wel of je dit aankunt of niet.
Afhankelijk van de locatie waar je werkt is het:

Niet te heet, niet te koud, met een lekker briesje en een wolkendek boven je hoofd
Dagen lang heter als de hel en geen zuchtje wind
24x7 regen, ijskoude temperaturen en flinke windstoten
En dat betreft alleen nog maar het weer...!!!

En ding is zeker: Offshore werken... je houd er van of niet! En het voordeel hiervan is dat dit iets is waar je in zeer korte tijd achter zult komen als je gestationeerd wordt op een Rig. De meesten die Offshore zijn gaan werken waren er gek op vanaf dag 1. Geen enkele baan waar ook ter wereld kan er tegen op. Als je instelling goed is, als je de humor van alles in kunt zien, niet bang bent voor vies en zwaar werk, flexibel ingesteld bent, dan is dit de baan waar jij precies in past. Zit je liever elke avond voor de buis gekluisterd, wordt je al moe als je een ander ziet werken en ga je liefst vroeg naar je warme bed, blijf dan waar je nu zit... dan is Offshore Werk niets voor jou.

Op zoek naar een Entry Level baan in de Offshore Olie & Gas Industrie:

Als je momenteel een baan zonder veel uitzicht hebt en gemotiveerd bent om offshore te gaan werken, dan wil je waarschijnlijk zo snel mogelijk beginnen. Maar soms, hoe goed je ook probeert, kom je niet aan de bak. Bij elke sollicitatie krijg je hetzelfde antwoord "Sorry geen ervaring". Al ben je de beste lasser, schilder, steigerbouwer die er is, al ben je nog zo gemotiveerd om als Roughneck of Roustabout te gaan werken en wil je je volledig inzetten en keihard werken, soms krijg je elke keer weer "Nee" als antwoord.

Wat moet je dan doen om toch aan offshore werk te komen? Hier zijn meerdere oplossingen voor. De makkelijkste optie is om via een vriend, kennis of familielid geïntroduceerd te worden, zo'n "kruiwagen" heeft altijd wel z'n voordelen alleen moet je er wel voor zorgen dat je jou introduce niet op een later moment teleursteld door je werk niet, of niet goed, uit te voeren. Want dit schaad ook zijn/haar reputatie.

Een andere oplossing is door te gaan solliciteren bij bedrijven die Onshore werken. Jazeker, er wordt ook aan land olie en gas gewonnen, en ook daar werken de roustabouts, roughnecks, welders en ga zo maar door. Dezelfde functies gelden onshore evengoed als offshore. Als je maanden of zelfs jaren ervaring opdoet op een onshore olie veld, is je stap naar een offshore baan een stuk makkelijker te maken. Daarbij komt dat de onshore recruiter vaak kan assisteren om jou te verwijzen naar een goede contactpersoon offshore.

Dan is het nog mogelijk om als rookie binnen te komen bij de Olieraffinaderijen. Dit is een kleinere kans voor sommige onder ons, omdat hier de functies niet echt overeenkomen met de banen die Onshore en/of Offshore gelden. Een Olieraffinaderij heeft bijvoorbeeld weinig aan een steigerbouwer, driller, derrickhand etc. Dit zijn echt de banen die alleen on- en offshore gelden. Maar als je binnen kan komen bij een Olieraffinaderij voor een Entry Level baan (vaten dichten, heftruck chauffeur, lasser, etc) ook dan kun je, na het opdoen van voldoende ervaring, voor diezelfde raffinaderij offshore te werk gesteld worden door intern te solliciteren.

Als laatste optie kun je er nog voor kiezen om te gaan werken voor een inspectiebedrijf. Denk hierbij aan ondernemingen zoals SGS of Inspectorate die jou kunnen inhuren als Surveyor. De taak van een Surveyor is het nemen van olie en/of chemie samples aan boord van schepen (zoals Olietankers, LPG Gasschepen en/of Chemieschepen), vrachtwagens, goederentreinen en van Shoretanks en/of Olieraffinaderijen. Door hier ervaring op te doen, mensen te leren kennen aan boord van Olietankers en op Shoretank Terminals etc, kun je uiteindelijk offshore terecht komen.


Als je offshore wilt gaan werken, dan moet je elke mogelijkheid bekijken om dichter in de buurt te komen van je doel: een offshore baan krijgen. Hoe je daar komt zonder ervaring en achtergrond is aan jou. Wij hebben op deze website de informatie gegeven wat Offshore Werken inhoud, welke banen en vacatures er zoal zijn, hoe de salarissen liggen en wat je kunt doen om aan het werk te gaan in deze Offshore Olie & Gas Industrie. Nu ligt het aan jou... wat je er van gaat maken.

[+] Wij wensen je in ieder geval veel succes toe. VCA

Offshore Industrie

Offshore-Recruiter.co.uk: Alleen als je echt Offshore aan het Werk wilt!