VCA

Ben je beginner (Entry Level) zonder ervaring en opleiding, ook dan kun je aan de slag offshore. Bij een baan zoals een “Maintenance Roustabout”, “General Roustabout” en/of “Roughneck” kun je vaak al offshore beginnen zonder vooropleiding. Ben je ervaren lasser of steigerbouwer ook dan zijn er mogelijkheden te rijk. Het heeft altijd z’n voordeel om bijvoorbeeld een havenopleiding achter de rug te hebben, maar dit is niet verplicht. Daarnaast is er één papiertje nodig om, in ieder geval in Nederland, uberhaubt de haven in te mogen, en dat is het VCA-Certificaat.

Het VCA-Certificaat staat voor "Veiligheid, Gezondheid en Milieu Checklist Aannemers". Het is niet alleen gerelateerd aan havenarbeid, maar dit certificaat word in meerdere branches vereist. Dit is het belangrijkste certificaat voor veilig werken in Nederland. Iedereen die werkzaam is in situaties met een verhoogd risico op lichamelijk letsel dient VCA gecertificeerd te zijn. Het volgen van een VCA-Cursus geeft de nodige informatie en kennis over het veilig werken, gezondheid en aandacht voor het milieu. Er zijn meerdere VCA-Opleidingen, als werknemer volstaat het basis VCA-Certificaat. Bent u zzp’er, dan dient u het VOL VCA-Certificaat te behalen. De cursus is eventueel makkelijk via Internet te volgen.

Ondanks dat er geen specifieke (voor)opleidingen nodig zijn voor Entry Level banen heb je wel naast het VCA-Certificaat ook een Offshore Veiligheidstraining nodig. De trainingen bevatten o.a. EHBO, safety training, evacuatie en procedures bij helikopter vluchten, procedures bij noodlandingen, survival technieken, brandpreventie en brand bestrijding en survival op zee.

Meer interesse in het werken in de Maritieme Industrie? Dan heb je in ieder geval een STCW 95 Basis Training nodig. De STCW 95 Basis Training is een wereldwijde vereiste voor iedereen die wil werken, of werkt, op zeevaart schepen, visserij boten en grote jachten. Dus o.a. voor de marine, zeevaart personeel maar ook zeilers en bestuurders van zeewaardige motorjachten.

Zoek je een baan, hoger als Entry Level, dan dient men wel een passende opleiding te hebben gevolgd. Denk hierbij aan MBO of HBO Engineering. Schildersopleiding (baan als Offshore Painter) of als je Crane Operator wilt worden dan dienen je in het bezit te zijn van een "Crane Operator Offshore Certificaat” (cursus van 5 dagen). Liever je handen vuil maken? Dan kun je aan de slag als (Assistant) Driller, maar haal dan wel eerst het Well Control BOP Certificaat en het IWCF certificaat.

Uiteraard verschilt de opleiding/cursus, kennis en ervaring per functie. Een andere manier om Offshore aan het werk te komen is via de Catering. Het humeur en de energie van de arbeiders

Offshore Banen

Offshore Banen en Functies
in de Olie & Gas IndustrieOffshore Banen Bekijken  Nu Bekijken
Woman Welding Offshore


VCA
wordt veelal bepaald door de kwaliteit van het eten. Daarom investeren veel bedrijven een hoop geld in goede koks, goed eten en een uitstekende keuken. Wil je dagelijks mee werken aan het bereiden van eten en het bedienen van de crew? Dan is een baan in de Offshore Catering iets voor jou. Ook hier zijn diverse Entry Level jobs te vinden zoals afwasser, schoonmaker, assistent kok of chef trainee. Zoek je een meer gespecialiseerde baan, dan dien je een opleiding te hebben gevolgd als Chef, Bakker, Catering Manager of bijvoorbeeld als Kok.

[+] Lees hier meer over de functies aan boord van een booreiland.
Offshore Industrie

Offshore-Recruiter.co.uk: Alleen als je echt Offshore aan het Werk wilt!